Att få ett stipendium för årets fotoprojekt

Jag är så vansinnigt stolt och glad över att idag få ta emot Scandinavian Photos stipendium för årets fotoprojekt. Har lite svårt att greppa att av rekordmånga sökande (600!) så valde de mig och mitt projekt Monokrom.

Juryns motivering lyder:

Spännande fotoprojekt som sticker ut med sitt konstnärliga uttryck, enkelhet och tydligt genomarbetade projektidé. Emelie har ett driv och skarpt öga för färg, form och komposition. Detta gör att vi med stor iver ser fram emot utställningen av hennes bilder.

Jag började arbeta med Monokrom som mitt examensarbete på Fotoskolan STHLM, jag hade redan från början tänkt göra fler bilder men processen tog längre tid än jag tänkte och det resulterade i fyra färdiga bilder. Men nu fortsätter äventyret. Jag ska bara smälta det här lite innan jag kan fokusera igen.