Från sotare till symmetri

En av de absolut mest oslagbara sakerna med mitt jobb som fotograf är onekligen alla platser och människor jag får träffa. Häromdagen fotograferade jag en (fd) sotare som arbetat 50 år inom yrket. Han bjöd på kaffe och kaka och berättade sin spännande historia. 

Porträtt på Lennart, fd skorstensfejarmästare 

Porträtt på Lennart, fd skorstensfejarmästare 

Denna veckan har jag också haft tid att jobba med nytt eget portfoliomaterial. Och då gör jag det jag trivs bäst med; att lägga saker i ordnad oordning, att jobba med ljus, (as)symmetri. Fullt fokus och frustration blandat tills jag når ett resultat jag är nöjd med.

Portfoliomaterial / Emelie Otterbeck 

Portfoliomaterial / Emelie Otterbeck 

Och nu är det helg! Men först ska jag fota lite bilder till en bildbank åt en av mina återkommande bilder. Ibland får man lägga arbetstiderna efter vädret.