Betydelsen av en bild.

Häromdagen ringde en kvinna. Jag hade fotograferat hennes man förra året och hon hade sett bilden i tidningen i samband med hans bortgång. Nu undrade hon ifall det fanns någon möjlighet för henne att kunna få bilden.

Tur att jag har noggrann ordning i mina arkiv, trots att hårddisken stod i studion lyckades jag ladda leta upp och ladda hem filen på nätet på bara några minuter.

Men det slog mig, åter igen, hur betydelsefull bilder är. Kvinnan berättade på telefon hur många som sagt att bilden verkligen fångat honom, hans leende och blicken i hans ögon, och hur hon så gärna ville ha bilden som ett minne till sig själv och deras barn.

Fotografera dom ni håller kärt, dokumentera er vardag och gå någon gång till en professionell fotograf och få riktigt fina bilder på er. För en dag kommer de bilderna, tillsammans med era minnen, vara det viktigaste som finns kvar.

Blommor / stilllife 

Blommor / stilllife