Betydelsen av en bild.

Häromdagen ringde en kvinna. Jag hade fotograferat hennes man förra året och hon hade sett bilden i tidningen i samband med hans bortgång. Nu undrade hon ifall det fanns någon möjlighet för henne att kunna få bilden.

Tur att jag har noggrann ordning i mina arkiv, trots att hårddisken stod i studion lyckades jag ladda leta upp och ladda hem filen på nätet på bara några minuter.

Men det slog mig, åter igen, hur betydelsefull bilder är. Kvinnan berättade på telefon hur många som sagt att bilden verkligen fångat honom, hans leende och blicken i hans ögon, och hur hon så gärna ville ha bilden som ett minne till sig själv och deras barn.

Fotografera dom ni håller kärt, dokumentera er vardag och gå någon gång till en professionell fotograf och få riktigt fina bilder på er. För en dag kommer de bilderna, tillsammans med era minnen, vara det viktigaste som finns kvar.

Blommor / stilllife 

Blommor / stilllife 

Dagens bakom scen!

Två dagars reklamfotografering i Stockholm. Det spelas in reklamfilm och jag står för stillbilderna till webb och tryckmaterial.

image.jpg

Högstadiekänsla rakt igenom; med skolmat på plasttallrik, klotter på väggarna och brandövning. Nostalgiskt. 

 

Frisyrfotografering / Eskilstuna

fotografering_kungsgatan_eskilstuna.jpg

Det har varit fullrulle i studion på Kungsgatan 63 i Eskilstuna. Tillsammans med hårstylisten Liza Christensen har vi fotograferat en hel serie med frisyrer med två olika teman. Ska bli så spännande att få visa er så småningom! Tack till alla modeller med stort tålamod och Liza för ett riktigt bra samarbete! 

Fotografering för Business Life / Eskilstuna

För någon vecka sedan fotograferade jag åt tidningen Business Life i Eskilstuna. Uppdraget var att fotografera porträtt på människorna som arbetar med Eskilstuna Logistik. Superintressant att höra vad som händer och hur Eskilstuna utvecklas som en logistiksad. Efter intervjun föreslog jag att jag kunde åka till någon av kombicentralen, där arbetet händer på riktigt och fotografera lite av miljöerna.

Porträttfotografering åt tidningen Business Life

Porträttfotografering åt tidningen Business Life

Så tidigt morgonen efter åkte jag till kombicentralen i Folkesta och fotograferade bilder. Vackert morgonljus kan ju vara det bästa som finns och denna morgonen var det helt perfekt. Så jag zickzackade mellan containrar och enorma truckar och fotograferade bra längre än jag tänkt.

Eskilstuna kombicentral

Eskilstuna kombicentral


Monokrom: svart

Maj, juni & augusti har varit full rulle med kommersiella uppdrag. Företagsporträtt, redaktionella uppdrag och flera bildbanksjobb har minst sagt avlöst varandra. Det har varit kul samtidigt som jag varit riktigt sugen på att jobba vidare med Monokrom. I våras fick jag stipendium för årets fotoprojekt och min plan var att jag vid denna tidpunkt skulle hunnit med ett par nya bilder..

Men bättre sent än aldrig! Denna veckan har jag äntligen haft tid att skissa, leta rekvisita, måla och idag fotograferade jag.

 Processed with VSCOcam with a6 preset

Nu återstår bildbehandling innan jag vågar visa upp resultatet.. Men jag tror det kommer bli riktigt bra! Nästa fotografering blir vit.. 

Hemma hos Mia

Sent i våras var jag hemma hos Mia och fotograferade hennes fina hem. Det var en riktigt trevlig fotografering där vi skrattade och pratade om allt mellan himmel och jord. Resultatet blev två uppslag i tidningen Hemmaliv. 

miasvitahem_emelieotterbeck
miasvitahem_eotterbeck2.jpg